Ost & Öl

Är det också dina favoriter?

Hos oss på Aktivitetscenter Täby hittar du vår fantastiska ostgurus Dr.Käses Osthörna med massor av fantastiska ostar från både när och fjärran i olika smaker som passar allt från nybörjaren till den inbitne fantasten. Vi har allt från ostar styckvis förpackade till färdiga ostbrickor för er att köpa. Dr.Käse skapar med sin mångåriga erfarenhet och passion för ost olika ostbrickor för den perfekta smakupplevelsen.

Utöver vår fantastiska lilla ostbutik Dr.Käses Osthörna så har vi även ost- och ölprovning med sveriges främsta ostnörd Dr.Käse. Vi har olika ost och öl paket där ni får smaka på olika ostar och hur dess smaker gifter sig med ölens smaker samtidigt som Dr.Käse berättar och förklarar allt om dom olika ostarna och ölen.

Våra ostar

La Trappe Quadrupelost

Ett ekologiskt komjölksopus som låter smakerna duellera. En kamp om en förstaplats på smakpallen som alltid kommer vara delad ingredienserna emellan.
Mjölken som ystats med Trappistklostrets kraftigaste maltinvånare, La Trappe Quadrupel, förenas i en ljuv och närmast salig harmoni. Osten är ett resultat av munkarnas motto och ledord om bön och arbete. Denna ost är smaklökens bevis på att den bönhörts.

OG Kristal

OG Kristal är en ost i familjen Gouda som fått smak, konsistens och pondus av att få långtidsparkera på lagringshyllorna hos ostaffinören Van Tricht i Antwerpen. Den av åldern orangefärgade och knäckiga kristallina ostmassan bryter lätt till små bärnstenar vilka smälter i munnen tillsammans med en klassisk Tripel eller blond. En ljuvlig kreation som vill njutas om och om igen.

Le Herve Piquant

Denna opastöriserade, öltvättade och uppstudsiga lilla kub från den Gamla Kvarnens ostfabrik gör din näsa uppmärksam på dess närvaro. Ordet pikant får sin rätta scen att stå på och ordet ostfragrans ett riktmärke när Herve gör entré i salongen. Mjuk i konsistensen men en hårding på alla andra sätt och vis.

Brebis de Brakel (extra lagrad)

Denna flamländska Ardennrare och hundraprocentiga fårmjölksost är extra lagrad och en riktig hårding. Från det lilla gårdsmejeriet De Schapenmelkerij i Ardennerna kommer denna ljuva skapelse till ost och mjölken som skapat den kommer från gårdens egna får.

Farmdal

Denna semihårda och karaktärsfulla komjölksyngling är av släktet Gouda. Trots sin unga ålder ger den ett mogen intryck och uppvisar ett rikt språkförråd när den svänger med smakadjektiven. Är man ystad hos mjölkkonstnärerna i familjen Deweer i Roselare så kan man självsäkert lägga sig på vilken ostbricka man vill utan att skämmas.

Postel Fenegriek

Denna tvättäkta klosterkreation gjord på pastöriserad komjölk bjuder på många hundra år av tradition. Innanför väggarna på klostret Postel skapar St. Norbertinerbrödrarna närmast saliga smaker med sitt mathantverk. Från omgivande marker betar korna vars mjölk ystas till denna ost och i klostrets örtagård plockas de bockhornsklöverfrön som smaksätter den. Resultatet är en mjuk och krämig uppenbarelse med en nötig och örtig karaktär.

Grevenbroecker

En bredbar och opastöriserad mjukis som bjuder ögat på en medaljonglik snittyta indelad i landskap där de tydliga gränserna utgörs av Penicillium Roqueforti. Munnen bjuds på en mild och krämig föreställning där blåmöglets pikanta temperament och intensiva repliker får balanseras och stillas av ostmassans djup och det, för oststilen, relativt låga saltinnehållet. Låt den väggspela med en torr Quadrupel eller Stout så rullar smakerna enkelt i mål!

Groendal Geit

Denna getmjölkskreation eller caprin är signerad gårdsmejeri `T Groendal. Ystad på pastöriserad getmjölk får denna snövita och semihårda skönhet en homogen och vacker snittyta och en fyllig och balanserad smak. Låt denna belgiska caprin från fälten i Roselare antingen få springa fritt med en blondin eller jagas ned i strupen av en valnötsfärgad Brune.

Duvel ölost

Ölosten Duvel är skapad av ostmakare Pieter Taleman på De Vierhoekhoeve i samarbete med ostaffinören van Tricht i Antwerpen. Osten innehåller hela 22% av det välrenommerade ölet Duvel vilket ger osten en tydlig och markerad doft och ton av öl.